Skip to main content

Vilniuje vykusioje tarptautinėje konferencijoje „Tvaraus profesinio gyvenimo skatinimas: sveikatą tausojanti darbo vieta visoms amžiaus grupėms“ apdovanoti konkurso „Sveikatą puoselėjanti įmonė – 2016“ laureatai.

„Mokslininkų prognozės rodo, kad pasaulyje dirbančiųjų amžius didėja. Ne išimtis – Suomija ir Lietuva. Ilgėjant dirbančiųjų amžiui, daugėja ir ligų“, – konferencijos patirtimi dalijosi Suomijos profesinės sveikatos instituto (FIOH) atstovė dr. Marjo Wallin.

Konkurse galėjo dalyvauti Lietuvoje registruotos įvairaus dydžio valstybinės, verslo ar nevyriausybinės įstaigos ir įmonės. Paraiškas pateikė 18 įmonių iš Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio Šiaulių, Druskininkų, Marijampolės bei Plungės. Tarp jų buvo ir didelės, tokios kaip AB „Lietuvos paštas“, ir mažos bei mikro įmonės, turinčios 10 ir mažiau darbuotojų. Konferencijoje dalyvavusias įmones apdovanojęs Higienos instituto vadovas dr. R.Jankauskas pakvietė ir toliau diegti ir plėtoti sveikatinimo priemones įmonėse ir dalyvauti HI organizuojamuose konkursuose. Juos planuojama rengti ir kitais metais.

„Sveikatą puoselėjančia įmone – 2016“ buvo paskelbtos trys daugiausiai balų surinkusios įmonės.

UAB „AQ Wiring Systems“ apdovanota už nuoseklų ir visapusišką rūpinimąsi darbuotojų sveikata, taip pat už dirbančiųjų sveikatos stiprinimą darbo vietoje, atsižvelgiant į rizikos veiksnius. Įmonėje kasmet skelbiamos Sveikatingumo dienos, Šeimos dienos, kt. Vykdomos priemonės gerinti darbuotojų sveikatą – nupirktos kėdės „Fit Sit“, akių masažuoklis dirbantiems kompiuteriais, „Gymnic“ kamuoliai, ergonominiai kilimėliai, kt.

UAB „Sicor Biotech“ apdovanota už sveikatą puoselėjančios aplinkos kūrimą, už iniciatyvumą bei už ypatingą dėmesį įmonės darbuotojų šeimos nariams. Įmonėje rūpinamasi darbuotojo fizine sveikata, sveika mityba, gera psichosocialine aplinka, taip pat sudaromos puikios sąlygos atskleisti kūrybinį potencialą.

UAB „PPMI Group“ apdovanota už sveikatai palankios aplinkos kūrimą. Čia darbuotojai skatinami sveikai maitintis, būti fiziškai aktyvūs, vykdomos ligų prevencinės priemonės. Visi darbuotojai turi reguliuojamo aukščio stalus, kėdes, du monitorius, ergonominės nugaros atramas kėdėms. Įmonėje įrengta virtuvėlė, yra patalpa pavalgyti ir pailsėti, įrengtas dušas. Kontoroje yra sėdėjimo kamuolių. Atsižvelgiama į darbuotojų poreikį derinti darbo laiką.

Informacija iš:

http://www.vlmedicina.lt

http://www.vaistai.lt/Apdovanotos-darbuotoju-sveikata-puoselejancios-imones-8525.html

Leave a Reply